BiH

Petnaest povratničkih porodica u Srebrenici dobilo ugovore za izgradnju i rekonstrukciju stambenih jedinica

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio Srebrenicu.

FOTO: AA
FOTO: AA

U okviru posjete u prostorijama Opštine Srebrenica Ramić se sastao sa 15 povratničkih porodica kojima su uručeni ugovori za izgradnju i rekonstrukciju stambenih jedinica. Riječ je o porodicama koje su odabrane putem javnog poziva, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mi ćemo se uvijek truditi da realizujemo projekte na području Srebrenice. Danas je to 15 stambenih objekata, sutra neki drugi projekti od značaja za ljude koji žive ovdje. Ono što moramo raditi jeste čuvati prisustvo ljudi ovdje u Srebrenici. Jedini način da se izborimo jeste da sačuvamo život”, rekao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Istakao je da su u proteklom periodu u Srebrenici uložena značajna sredstva.

“U proteklom periodu smo značajno unaprijedili infrastrukturu. Radili smo na tome da pomognemo i realizujemo projekte u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari. U ovoj godini smo u Srebrenici kroz razne projekte investirali oko 3,5 miliona KM”, poručio je Ramić koji je odabranim korisnicima poželio sreću.

U ime opštine Srebrenica odabranim korisnicima se obratio zamjenik načelnika Hamdija Fejzić.

“Zahvalni smo Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica koje kroz razne programe i projekte pruža podršku povratnicima u Srebrenici. Ovo je jedan od projekata i drago mi je da će biti realizovan, te da će kuće koje se urade služiti svrsi”, istakao je Fejzić.

Nurija Mehmedović se u Srebrenicu vratio 2002. godine.

“Imam četvero djece i drago mi je da ćemo riješiti stambeno pitanje. Zahvaljujem se Federalnom ministarstvu na podršci. Drago mi je da će moja djeca imati svoju kuću”, rekao je Mehmedović.

Sadika Bajić Tursunović je rodom iz sela Žedanjska gdje joj živi majka.

“Napokon smo dobili donaciju da riješimo pitanje kuće. Mi smo počeli praviti kuću tako da je ovo način da završimo. Moram istaći da je u proteklom periodu Federalno ministarstvo uradilo i kilometar asfalta u selu tako da je to veliki napredak i pohvala za rad ministra i ministarstva”, istakla je Bajić -Tursunović.

Prihvati notifikacije