Region

Pet mjeseci nakon ubistva na Zvezdari počinilac i dalje na slobodi

Muškarac koji je osumnjičen za brutalno ubistvo, Jetmir Gočaj (24) već pet mjeseci izmiče nadležnim organima dvije države.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Ivana Krivokapić (26) pronađena je mrtva u iznajmljenom stanu na Zvezdari nakon što se danima nije javljala najbližima.

– Ubici naše Ivane samo će Bog suditi – ovako slomljeno priča Miodrag Krivokapić, stric studentkinje Ivane Krivokapić (26) koja je svirepo ubijena 23. decembra 2022. godine u stanu na Zvezdari.

Zabrinuta braća otišla su do stana u kojem je živjela tog 24. decembra prošle godine. Kako im niko nije otvarao vrata, kroz prozor terase ugledali su mrtvu sestru u ležećem položaju na krevetu. Ubrzo nakon toga, uz pomoć policije razvalili su vrata i zatekli jezivu scenu – Ivana je ležala na krevetu, otkopčanih pantalona i podignute bluze.

Na osnovu stanja tijela i promjena pretpostavlja se da je Ivana ležala mrtva četiri ili pet dana. Ipak, u tom trenutku nije bilo zvanično potvrđeno da je riječ o ubistvu, već se radilo o sumnjivoj smrti.

Beživotno tijelo zaključano u stanu bez ključa, skinuta ogrlica sa vrata nesrećne djevojke, otkopčane pantalone, bez premetačine u stanu – sve ovo budilo je sumnju kod policije koja je pokrenula istragu i nestrpljivo čekala rezultate obdukcije koja je trebalo da otkrije kako je Ivana preminula.

Od tužnog prijatelja do ubice

U međuvremenu, Jetmir Gočaj, koji se predstavljao kao Ivanin prijatelj iz Crne Gore, objavljivao je njihove zajedničke fotografije i emotivne oproštajne poruke na društvenim mrežama.

Međutim, šok je uslijedio nekoliko dana kasnije kada je otkriveno da je upravo on osumnjičen za brutalno ubistvo.

Od tog dana, Jetmir briše sve objave sa društvenih mreža i nestaje bez traga. Sumnja se da je istog dana, kada je ubio nesrećnu djevojku, napustio Srbiju.

S obzirom na to da je državljanin Crne Gore, za njim je 16. januara raspisana međunarodna potjernica.

Ali prekasno, osumnjičeni za zločin je već uveliko bio van granica Srbije. Od tog dana. pa sve do danas, Jetmir Gočaj, osumnjičeni za ubistvo mlade djevojke šeta na slobodi.

– Naše dijete leži gore, tamo negdje, a on je “utekao”. Našu Ivanu ništa neće vratiti, ali njen ubica je na slobodi – rekao je neutješni stric.

“Ovo je planirano ubistvo”

Dobrivoje Radovanović, kriminolog ispričao je da sve ukazuje da je Ivanina smrt isplanirana, ovo stravično ubistvo planirano već duže vrijeme, te da je Jetmir imao pomoć prilikom bjekstva.

– Teorijski gledano, mogao je da promijeni dokumenta i lični opis. Čim ga ovako dugo nema i uspjeva da pobjegne ispod radara policije, znači da je ubistvo planirano. Morao je da ima pomoć, na koji način, to mi ne možemo znati… Ko zna koliko slučajeva ubistva se dešavalo, a da izvršilac ne bude nađen – navodi Radovanović.

Ko je Jetmir?

Jetmir Gočaj je porijeklom iz sela Vusanje kod Gusinja. On je planinarski vodič, a upravo pomoću njegovog posla je upoznao Ivanu.

On je na društvenim mrežama objavljivao kako su se on i Ivana upoznali na Prokletijama.

Na njegovom Fejsbuku se mogu vidjeti fotografije sa brojnih planinarskih tura, a zbog toga su se pojavili i navodi da se Jetmir krije među planinama, s obzirom na to da dobro poznaje teren, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije