BiH

Pavlović: "Danas je najteže biti Srbin, kriv si odmah samo ako si Srbin"

Predsjednik Udruženja građana Istočna alternativa Vojin Pavlović, koji učestvuje na protestima podrške Miloradu Dodiku u Istočnom Sarajevu, kazao je za N1 da očekuje da se ovi protesti shvate ozbiljno i da se povuku sramne optužnice protiv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

FOTO: OPCIJA.NET
FOTO: OPCIJA.NET

U suprotnom, kako je naveo, “oni” će biti odgovorni za rušenje Bosne i Hercegovine

“Danas je najteže biti Srbin, kriv si odmah samo ako si Srbin”, naveo je Pavlović koji je na proteste došao sa zastavom na kojoj se nalazi ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Svi lideri u svijetu trebaju provoditi politiku Putina i Dodika. To je politika mira i očuvanja nacionalnih interesa. I poštivanje svih naroda”, zaključio je predsjednik Udruženja građana Istočna alternativa.

Generalni sekretar asocijacije Stvaraoci Republike Srpske Jovo Kosmajac kazao je za N1 da je velika greška za Bosnu i Hercegovinu što se nije dozvolio skup u Sarajevu.

“Bojim se da se tako radi protiv interesa BiH. Ovaj skup nije trebao biti ispred Suda, on je trebao biti na Marindvoru ili bilo gdje, da zaštite i jedna i druga policija. To čini državu državom. Granica je čudo, ovu granicu nije utvrđivao Alija (Izetbegović) ni Radovan (Karadžić), ovo je utvrđivao NATO”, kazao je Kosmajac, a na sugestiju reporterke N1 da ovo nije granica nego međuentitetska linija, on je odgovorio “kako hoćete, ali ona je granica”.

Dragan Kalinić, bivši predsjednik NSRS-a, koji također učestvuje na protestima u Istočnom Sarajevu, iznio je tvrdnju da se “u Sarajevu spremaju provokacije”. On je za N1 kazao da neće “podleći provokacijama” i da je ovo pravo Srba da protestuju na teritoriji RS-a.

“Ovo je manifestacija koja neće trajati drugo”, zaključio je Kalinić.