Život

Ovo će se dogoditi 24. septembra: Opća uzbuna na internetu

Internet je poslednjih dana preplavljen teorijama i nagađanjima o mogućem smaku svijeta koji bi, prema riječima blogera, trebalo da se dogodi 24. septembra 2022. godine.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Šta se krija iza ovoga?

Sve je počelo širenjem video snimka govora jednog od opozicionih zastupnika Bundestaga Fridriha Merca na kojem se mogu čuti njegove tvrdnje kako će 24. septembar 2022. ostati zabilježen u historiji, odnosno “da ćemo se svi sjećati gdje smo bili tog dana”.

U nekoliko epizoda se mogu vidjeti aluzije na smak svijeta, a internet korisnici su tumačenjem redoslijeda epizoda i znaka u njima su zaključili da će ključni dan biti baš 24. septembar.

Pored toga, mnogi “onlajn surferi” vjeruju da će nam baš tog dana doći glave solarne oluje, odnosno elektromagnetna radijacija emitovana od strane sunca.

Ove navode demantovali su stručnjaci koji tvrde da su ovakve “oluje” potpuno normlane i bezopasne po planetu Zemlju.

Uprkos svemu, internert kroisnici još uvijek su uvjereni, ili se prave da jesu, u dolazak smaka svijeta, a njihovim navodima svakako su doprinijele činjenice kao što su nedadvna smrt britanske kraljice, što mnogi tumače kao znak i mobilizacija ruske vojske, odnosno dalja eskalacija sukoba u Ukrajini koja bi mogla dovesti do Trećeg svetskog rata ili nuklearnog sukoba.

Svjetski trend prelio se i na fidove domaćih društevenih mreža, pa tako ima mnogo onih koji se pitaju šta će se dogoditi navedenog datuma, ali ima smisao za humor našeg naroda iznedrio je iu puno šaljivih statusa koji se odnose na ovaj dan.

Bilo kako bilo, morat ćemo da sačekamo još nekoliko dana kako bismo vidjeli dalji rasplet događaja.

Prihvati notifikacije