Magazin

Ove stvari nikada nemojte da kupujete na aerodromu: Trošite novac uzaludno, a plaćate ih po duplo višoj cijeni 

FOTO: PEXELS
FOTO: PEXELS

Na aerodromu bespotrebno možete da potrošite veću sumu novca, a u nastavku saznajte koje stvari ne bi trebalo da kupujete i zašto. 

Ako ste se ikada duže zadržali na aerodromu, onda ste možda imali utisak da on na trenutak može da izgleda kao mali svijet. Imate sve što je potrebno, a višak vremena može da utječe i da potrošite novac, ali više nego što bi trebalo. 

Kako ne biste pretjerivali i bespotrebno trošili novac, u nastavku saznajte koje stvari ne bi trebalo da kupujete na aerodromu i zašto. 

Wi-Fi 

“Aerodromi iskorištavaju činjenicu da nakon što prođete ta sigurnosna vrata, postajete zarobljena publika. Prvo, Wi-Fi je užasno spor. Putovanje pruža savršen prisilni internetski prekid. Vaše društvene mreže mogu da pričekaju”, kaže zaposleni na aerodromu i savjetuje da umjesto korištenja telefona, probate da čitate knjigu. 

Dodaci za telefon 

“Uređaji kupljeni na aerodromu koštaće vas mnogo više nego da ste ih kupili bilo gdje. Naše istraživanje pokazuje da su ovi proizvodi u prosjeku 34 posto skuplji nego online. Punjač može da bude i do 50 posto skuplji na aerodromu, a o slušalicama za telefon da ne pričamo”, kaže Lindsej Sakraida, direktorica marketinga web stranice za online kupovinu. 

Hrana 

Kada je riječ o hrani, bolje je da pojedete obrok prije samog leta. Kupovati hranu na aerodromu nije baš sjajan izbor. 

“Gotovo uvijek je preskupo, nije baš ukusno, a ni dobro za vas, ili je neka kombinacija svega toga”, kaže zaposleni. 

Strana valuta 

“To je vjerovatno jedna od posljednjih stvari o kojima ćete razmišljati kada planirate putovanje, ali nemojte da mijenjate svoj novac za stranu valutu na aerodromu”, kaže Dženifer Mekdermot, zastupnica potrošača i bivši stručnjak za komunikaciju velike turističke kompanije. 

“S obzirom na to da konkurencija nedostaje među mjenjačnicama na aerodromu, znate i sami da nećete dobiti željeni i preporučljiv kurs”, ističe ona. 

Parfemi 

Taj parfem koji se prodaje na aerodromu može da bude lažnjak. 

“Drugim riječima, duty-free shop možda prodaje ono za što vjeruje da je prava stvar, ali ne mora da bude. Mnogo je bolje da kupite parfem direktno od proizvođača ili u prodavnici kojoj vjerujete”, savjetuje zaposleni, piše Mondo. 

Prihvati notifikacije