Region

Osnovci "ludi" za sokom koji je zabranjen u susjedstvu: Ne piju ga već prodaju dalje

Na društvenim mrežama se danima unazad vodi oštra polemika među roditeljima oko skupocjenog soka "Prime" koji kupuju djeca sve češće u Srbiji.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Ovaj sok se kupuje na benzinskim pumpama, a da biste kupili pola litre ovog soka, potrebno je da izdvojite čak hiljadu dinara (oko 16 KM).

Kako se navodi u opisu prodavaca u Srbiji, ovaj napitak je namijenjen svim sportistima i fizički aktivnim ljudima, budući da pruža odgovarajuću hidrataciju i da ne sadrži kofein i gluten.

Jedan od važnijih podataka je i da je Prime zabranjen za djecu mlađu od 15 godina, dok Prime Energy nije za one ispod 18 godina, piše Mondo.rs

I kako navodi news24com, BCAA supstance, koje su zaslužne za rast mišića, mogu uticati na razvoj fetusa, a pošto nije bilo studija o uticaju na djecu mlađu od 18 godina, ne postoji garancija za njihovu bezbjednost. Roditelji čak navode da djeca ovo kupuju da bi prodavali u manjim količinama jer nisu svi u mogućnosti da izdvoje toliko novca za pola litre soka.

Crnogorske “Vijesti” pišu da je ovo piće privremeno zabranjeno dok se detaljno ne ispita u laboratoriji.

Kako kažu iz Instituta za javno zdravlje, kofein koji sadrži utiče na centralni nervni sistem, bubrege i mozak. Posebno je opasan ukoliko se kombinuje sa alkoholom.

Prihvati notifikacije