Oprez vozačima: Na sjeveru BiH saobraća se po mokrom kolovozu, uz rijeku Unu smanjena vidljivost zbog magle

U sjevernim krajevima, zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, saobraća se po mokrom kolovozu. U ostalim krajevima kolovoz je mjestimično vlažan, a skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle na pojedinim dionicama uz rijeku Unu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
ilustracija

Zbog radova na uklanjanju brojnih odrona i oborenih stabala obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu SrbljaniBosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac Srbljani-Cazin-Ljusina-Bosanska Krupa.

Zbog učestalih odrona izdvajamo i puteve: Bugojno-Kupres, Rogatica-Ustiprača, Čapljina-Stolac, Turbe-Karanovac, Simin Han-Banj Brdo, Jajce-Banja Luka i Trnovo-Foča, kao I prevoj Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Prihvati notifikacije