BiH

Oldtimer eksponati u Mostar privukli brojne posjetitelje

Mostar je ovoga vikenda ponovno postao centar Europe za ljubitelje oldtimer vozila, zahvaljujući tradicionalnoj manifestaciji "Dani muzeja" koju je organizirao Oldtimer klub Mostar.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Manifestacija je okupila sudionike iz brojnih zemalja svijeta koji su predstavili svoje vrijedne oldtimer eksponate, a građani su imali priliku besplatno razgledati izložene automobile i posjetiti muzej u prostorijama kluba.

Osim sudionika i građana, “Dani muzeja” privukli su brojne turiste i ljubitelje starih automobila, te još jednom potvrdili Mostar kao značajnu destinaciju na karti oldtimer događanja u Europi.

Govoreći o radu mostarskog Oldtimer kluba, predsjednik Zdravko Vidović ranije je Feni rekao kako se u klub učlanilo novih 130 članova, i to ne samo iz Hercegovine i Mostara, nego i iz Litve, Francuske, Španjolske, Austrije i drugih zemalja.

Vidović ističe kako je to za jedan klub ove branše jako veliko te da to pokazuje koliko su posebni i koliko su odskočili od svih drugih. Dodaje kako posjećuju skupove po čitavoj Europi, a što se tiče BiH, smatra da je mostarski Klub u zadnje vrijeme uzeo primat. Prošle godine smo imali deset svjetskih zemalja i proglašeni smo najvećim kulturnim događajem u Europi, čak na službenoj stranici UNESCO-a. Tako da mislim da idemo jednim dobrim putem gdje nema interesa i gdje je prisutna jedna velika ljubav koja prerasta u bolest. Gledamo da povežemo što više ljudi, razbili smo stereotipe od ovih ružnih stvari, ratova i sad ljudi dolaze slobodno iz Srbije, Crne Gore, Albanije i drugih zemalja – kazao je tada predsjednik Oldtimer kluba Mostar Zdravko Vidović.

FOTO: FENA
FOTO: FENA
FOTO: FENA
FOTO: FENA
FOTO: FENA
FOTO: FENA
FOTO: FENA
FOTO: FENA