Region

Okupljeni na protestu podrške Ukrajini u Podgorici poručili: Stop genocidu, želimo sigurnost i bezbjednost u NATO-u

U Podgorici je danas održana protestna šetnja podrške Ukrajini.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Okupljeni građani, njih nekoliko desetina, protestnom šetnjom, odlučiči su da iskažu podršku građanima Ukrajine koji su na udaru agresije Rusije, uz podsjećanje da je Crna Gora primila najveći broj po glavi stanovnika u Evropi onih kojima je potrebno utočište.

Okupljeni su nosily transparente sa porukama “Želimo EU”, “Stop Putinu! Stop Vučiću! Stop velikosrpskoj propagandi”, “Stop genocidu Rusije nad Ukrajinom”, “Ne za Otvoreni Balkan”, “Želimo sigurnost i bezbjednost u NATO”, “Do not let Rusian agentur here”, “Stop okupaciji Srbije nad Crnom Gorom”.

Milan iz Podgorice, koji je danas prisustvovao protestnoj šetnji, kazao je da svaki građanin Crne Gore iskreno saosjeća sa svima koji su napustili svoje domove, porodicu i onima koji se hrabro bore na prvim linijama fronta.

Okupljeni su uzvikivali da se protive ophođenju zvanične Srbije prema Crnoj Gori, poručujući da Crna Gora mora ostati nezavisna, članica NATO-a i buduća članica EU.

Od Skupštine Crne Gore traže da poštuju zakone države, a parlamentarce da ne ostaju gluvi na jasnu potrebu građana da ponovo biraju svoje predstavnike.​​​​​​​

Prihvati notifikacije