Sarajevo

Okom kamere fotoreportera Bosnainfo: Sarajevo kao na dlanu

Negdje u daljini pogled mi se gubi...riječi su poznate bosanske sevdalinke koja nerijetko na um padne kad se neko zagleda u daljinu. Danas je baš ta pjesma prikladna kao opis za fotografije koje je snimio fotoreporter Bosnainfo.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Sarajevo se kao na dlanu može vidjeti sa brojnih okolnih uzvišenja, ali i sa vidikovaca koji se nalaze u samom gradu. Upravo do jednog od njih se uputio naš fotoreporter i zabilježio jedan trenutak u vremenu.

Do brojnih vidikovaca, koji se nalaze ušuškani u sarajevskim mahalama najbolje je doći pješice, a do većine njih može se doći i automobilom, te vozilima gradskog prevoza.

Vrijeme je prilično prevrtljivo u Sarajevu, ali što bi stariji među nam rekli “vrijeme je kao i ljudi”. Iskoristimo najbolje od svakog trenutka u kojem se zadesimo. Ako ste u prilici izmaknite se od gradske vreve na jedan od obližnjih vidikovaca…

Danas ipak nije tako običan dan u Sarajevu, a ni pogled na nebo, moramo podsjetiti da dva B-1B Lancer bombardera Zračnih snaga Sjedinjenih Američkih Država će izvršiti niski prelet iznad Sarajeva i drugih gradova u Bosni i Hercegovini kao znak čvrstog partnerstva između Sjedinjenih Država i Oružanih snaga BiH (OSBiH). Ukoliko se zadesite u trenutku da primijetite bombardere, nema brige, tako kažu iz Ambasade SAD…

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO