Zeleni čaj pun je antioksidansa i djeluje protuupalno, jasmin daje divnu aromu, svježi đumbir unosi malo ljutog uzbuđenja, a limunova korica daje još svježine.
Čaj ćete skuhati za manje od 15 minuta, a da se ohladi – prvo na sobnu temperaturu, a potom u hladnjaku, proći će još barem pola sata, piše Punkfunker.
Ali čekanje se itekako isplati – jer ledeni zeleni čaj s jasminom, đumbirom i limunom neće vas samo hidratizirati i osvježiti, nego će vam dati i energije i “dići vas iz mrtvih”.
Sastojci za ledeni zeleni čaj s jasminom, đumbirom i limunom:
1 l vode
3 kašike nasjeckanog svježeg đumbira (ne morate ga guliti)
2 vrećice zelenog čaja s jasminom
1-2 čajne kašičice limunove korice (1 limun)
1 kašika meda
1 kašika limunovog soka
Priprema ledenog zelenog čaja s jasminom, đumbirom i limunom:
Prelijte nasjeckani đumbir vodom i zakuhajte. Kada zavrije poklopite, smanjite vatru i kuhajte 7 do 12 minuta (što dulje kuhate, jače će se osjećati đumbir).
Dok se čaj od đumbira kuha, stavite naribanu limunovi koricu i vrećice zelenog čaja s jasminom u vrč otporan na toplinu.
Kada je vaš čaj od đumbira gotov, prelijte ga u vrč s pripremljenim vrećicama zelenog čaja od jasmina. Nakon 2 do 3 minute izvadite vrećice čaja. Dodajte med i limunov sok, promiješajte i ohladite.
Poslužite ohlađeno s još leda po želji.