BiH

O'Brien susretom u Predsjedništvu BiH započeo zvaničnu posjetu, Bećirović: Dolazak američkog zvaničnika nije slučajan

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Denis Bećirović i Željka Cvijanović susreli su se danas sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za evropska i euroazijska pitanja, koji boravi u posjeti Bosni i Hercegovini (BiH).

James O´brien Predsjedništvo bih
FOTO: BOSNAINFO

Pomoćnik sekretara O’Brien također se sastao s visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Christianom Schmidtom.

Pročitajte još

Tokom dana O’Brien će održati govor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

– Radujem se posjeti Sarajevu i važnim razgovorima o partnerstvu između SAD-a i BiH. Naš zajednički rad pomaže u izgradnji sigurne i prosperitetne budućnosti za građane Bosne i Hercegovine, naveo je O’Brien na mreži X.

Iz State Departmenta ranije su najavili sa će njegova posjeta naglasiti snažno partnerstvo između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine i potvrditi podršku suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru zemlje, najavljeno je iz State Departmenta.

Tokom boravka u Sarajevu, pomoćnik sekretara O’Brien sastat će se s visokim državnim dužnosnicima kako bi naglasio da su funkcionalne, efikasne i odgovorne demokratske institucije na svim nivoima vlasti od suštinskog značaja za bolju budućnost svih građana, kako u Federaciji Bosne i Hercegovine tako i u Republici Srpskoj, navodi se.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović rekao je danas da dolazak američkog zvaničnika Jamesa O’ Briena nije slučajan i da je vrlo jasna poruka Bosni i Hercegovini.

James O´brien Predsjedništvo bih
FOTO: BOSNAINFO