Sarajevo

Obostrano zadovoljstvo: Dodatak od 100 KM svim uposlenicima koji platu primaju iz budžeta KS

Članovi Vlade Kantona Sarajevo i sindikata koji zastupaju uposlenike koji platu primaju iz budžeta KS potpisali su danas Sporazum o isplati dodatka na platu za 2023. godinu.

FOTO: VLADA KS
FOTO: VLADA KS

Sporazum će biti realiziran tako da će, nakon usvajanja ovogodišnjeg budžeta, svim uposlenicima koji primaju platu iz kantonalnog budžeta biti obračunat i mjesečni dodatak u neto iznosu od 100 KM.

I danas je ponovljeno da će za mjesece do usvajanja budžeta taj dodatak biti isplaćen retroaktivno.

FOTO: VLADA KS
FOTO: VLADA KS
FOTO: VLADA KS
FOTO: VLADA KS

„Proces pregovaranja je započet kao proces pregovora oko osnovice pred utvrđivanje Nacrta budžeta KS, a sada je okončan na način da je dogovoren mehanizam da se kroz dodatak na platu u neto iznosu od 100 KM za sve uposlenike koji primaju platu iz Budžeta KS osigura linearni dodatak na platu”, objasnila je vršiteljica dužnosti premijera Kantona Sarajevo i ministrica pravde i uprave Darja Softić Kadenić.

Dodala je kako je Vlada već planirala neophodna sredstva za ovo povećanje plata u Nacrtu Budžeta za ovu godinu. Nakon potpisivanja ovog sporazuma, svoje zadovoljstvo zbog postignutog dogovora i današnjeg potpisivanja iskazali su i članovi Vlade KS i predstavnici Sindikata.

Prihvati notifikacije