BiH

Obilježena godišnjica sjećanja na šehide Dragorada: "Neka zaborav ne nadjača sjećanje na bilo kojem pedlju naše domovine"

U organizaciji Mjesne zajednice Dragoradi, danas je upriličeno obilježavanje godišnjice sjećanja na šehide Dragorada i 3. bataljona 126. brdske brigade Ilijaš.

FOTO: VLADA KS
FOTO: VLADA KS

Položeno je cvijeće i odata počast na Spomen-obilježju svim poginulim braniteljima, koji su branili domovinu sa tih kota te položili živote u odbrani domovine.

Položeno je cvijeće i odata počast na Spomen-obilježju svim poginulim braniteljima, koji su branili domovinu sa tih kota te položili živote u odbrani domovine.

Restauraciju Spomen-obilježja sufinansiralo je i Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović kazao je, u obraćanju u Dragoradima, da danas svi prisutni imaju priliku da zajednički svjedoče njegovanju kulture sjećanja. Za sve branitelje – šehide Dragorada izgrađeno je ovo spomen-obilježje kao trajna uspomena na sve njih, dok je svima nama preživjelima svakodnevni podsjetnik na njihov nemjerljiv doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine.

– Neka zaborav ne nadjača sjećanje na bilo kojem pedlju naše domovine. Zadovoljstvo je vidjeti kako se općina Ilijaš brine o onima kojima dugujemo svoju slobodu. Uvijek mi je čast podržati takve projekte. Hvala vam i za zahvalnicu koju ste mi dodijelili, dokaz je to da smo na pravom putu i da radimo dobar posao – istakao je ministar Osmanović.

Na području Dragorada poginuo je 61 pripadnik Armije Bosne i Hercegovine. Današnje obilježavanje bilo je prilika i da se dodijele zahvalnice svima onima koji su dali doprinos u rekonstrukciji i održavanju tog spomen-obilježja – saopćeno je iz Vlade KS.

Prihvati notifikacije