BiH

Muzičar i novinar iz Brčkog napadnut pred majkom i brutalno pretučen: "Imam sumnje ko bi mogao biti nalogodavac" (FOTO)

Mirza Dervišević, novinar iz Brčkog i vlasnik portala Times.ba, a široj javnosti poznat kao muzičar koji je izdao nekoliko albuma na našem i engleskom jeziku, sinoć je u sačekuši napadnut i pretučen.

FOTO: FACEBOOK/MIRZA DERVISEVIC
FOTO: FACEBOOK/MIRZA DERVISEVIC

Dervišević već nekoliko godina živi u Dohi (Katar), a u Brčko je stigao na odmor prije dana kako bi posjetio svoje porodicu.

Inače, Times.ba je poznat po tome što objavljuje tekstove o aferama i malverzacijama u Brčko distriktu zbog kojih je dobijao i prijetnje, ali i “dobronamjerne” savjete da se time ne bavi.

Mirza je napadnut sinoć oko 22:10 sati kada se s majkom vraćao iz kafića kada mu je iza leđa prišao muškarac sa žutom fantomkom na glavi i počeo ga udarati bokserom po glavi. Sve te scene gledala je njegova majka koja počela da doziva upomoć i preživjela veliki stres.

“Svaku noć izađem sa svojim i bebom. Srećom, sinoć sam bebu ostavio kod punca i punice. Bila je to sačekuša. Svjedoci su mi rekli da je automobil, koji je bio parkiran 30-ak metara od ulaza, bio tu parkiran tri sata“, rekao je Dervišević za N1.

Kada ga je muškarac sa žutom fantomkom visine oko 180 cm, krupnije, mišićave građe, izudarao, počeo je bježati. Dervišević je, kako kaže, početo trčati za njim i kod automobila mu je uspio uzvratiti. No, zbog zatvorenog oka i krvarenja, izgubio je snagu. Napadač je pobjegao, ali su svjedoci zapamtili model automobila i broj registarskih tablica.

“Mama je panično trčala i vrištala. Još je pod stresom. Policiju smo čekali sat vremena“, dodao je.

Ljekar Doma zdravlja Brčkog konstatovao je povrede u predjelu arkade, potiljka i koljena. Također, naveo je kako je Dervišević i kolabirao nakon ustajanja.

U Zdravstvenom centru Brčkog konstatovani su mu i znaci akutne reakcije na stres. Dervišević za N1 kaže kako ima devet kopči na arkadi. Još osjeća mučninu, ali je dobro.

“Danas ću dati policiji izjavu. Pisao sam o mnogima i objavljivao dokmente kao dokaze. Imam sumnje ko bi mogao biti nalogodavac, ali i ko me je napao. Nadam se da će ih policija pronaći“, rekao je Dervišević za N1.

Oglasila se i njegova majka Elizabeta Dervišević.

“Razmišljam o jadnom, bijednom životu likova koji su ovo večeras naručili, a bijedne kukavice izvršile. Koliko nisko može pasti čovjek da zaštiti imovinu o kojoj je maštao onda kda nije imao ništa i danas došao do iste, ali ne poštenim radom. Čaršija sve to zna, ali šuti. Do kada i koliko dugo? Večeras su hinjski i kukavički napali moje dijete u mom prisustvu, a sutra će možda vaše jer novopoečeni politički likovi ne odzovoljavaju slobodu govora i mišljenja. A mi šutimo i šutimo, i tako… Kao neće ba oni mene, a kako u narodu kažu ‘mečka zaigra pred svačijom kućom’. Zato sjedimo u kućama i šutimo. Tako treba. Da li???“, napisala je na Facebooku.

Prihvati notifikacije