IT

Novi detalji o telefonu koji bi trebao da bude konkurencija iPhoneu

Trenutno ne postoji neka uzbudljiva alternativa iPhoneu, pogotovo za mlađe generacije, zbog čega Android gubi svoj udio na tržištu u odnosu na Apple telefone, rekao je u nedavnom intervjuu Carl Pei. On je jedan od suosnivača veoma popularne kineske kompanije OnePlus, a nedavno je osnovao novu kompaniju zanimljivog imena – Nothing.

FOTO: TECHCRUNCH
FOTO: TECHCRUNCH

Njihov prvi telefon korisnike je osvojio, između ostalog, novim idejama i transparentnim dizajnom, a kompanija sada planira njegovog nasljednika za kojeg Pei ima velike planove.

Nothing Phone (2), otkrio je Pei u intervjuu za Forbes, stiže tokom jula i, kako se može pročitati iz njegovih najava, trebalo bi da predstavlja alternativu za iPhone. Naglasio je da je njihov prvi model već privukao veliki broj prethodnih vlasnika iPhonea i vjeruje da će se ta tranzicija nastaviti i dalje.

O samom telefonu nije ponudio previše informacija, ali na osnovu onoga što je rekao i dosadašnjih glasina, manje-više znamo šta bi ovaj telefon trebalo da donese.

Dijagonala ekrana trebalo bi da iznosi 6,55 inča uz stopu osvježavanja od 120Hz, a zanimljivo je da će ga pokretati čipset Snapdragon 8+ Gen 1, a ne noviji Snapdragon 8 Gen 2. Razlog za to, kaže Pei, leži u tome što je model Gen 1 “dokazani čip”, ali što je još važnije, upotreba starijeg čipa omogućiće niže troškove pa bi Nothing Phone (2) mogao biti cijenovno povoljniji uređaj, čime će bolje konkurisati na tržištu.

Takođe, dok je prvi model bio dostupan samo na određenim tržištima, njegov nasljednik će se naći na više tržišta, uključujući i SAD, na kojem Nothing phone (1) nije bio dostupan, što bi takođe trebalo da rezultira boljom prodajom.

Što se ostalih opcija tiče, spominju se 8 i 12 GB memorije kao i 128 i 256 GB prostora za skladištenje podataka. Kapacitet baterije iznosiće 4700 mAh (što je više u odnosu na 4500 mAh koliko je imao njegov prethodnik), a od ostalih opcija spominje se još i senzor za otiske prstiju smješten ispod ekrana. Informacije o kamerama još nisu poznate.

Prihvati notifikacije