IT

Google testira mogućnost roditeljske kontrole poruka

Google navodno radi na novoj komponenti koja će pomoći roditeljima kontrolirati tekstualne poruke koje njihova djeca šalju drugima.

Google
FOTO: UNSPLASH/ SOLEN FEYISSA
Ilustracija

Kako je aplikacija Google Messages zadana za poruke na gotovo svim Android uređajima, ovo je mogućnost koju će moći koristiti velik broj korisnika.

Pročitajte još

Prema 9to5Google, Google trenutno testira novu komponentu koja bi mogla spriječiti djecu da pošalju poruku dok je ne odobri njihov roditelj. No, kako Google još uvijek nije službeno objavio, nije sasvim jasno kako će ona funkcionisati.

Čini se da se kontrole vrše nad pojedinačnim kontaktima. Tako bi roditelji, primjerice, mogli dozvoliti djeci da slobodno šalju poruke osim ako se radi o novom kontaktu. Kada dijete pokuša poslati poruku nekome ko nije odobren, vidjet će napomenu koja im govori da zatraže odobrenje roditelja za slanje poruke, prenosi.

Opcija bi trebala raditi s SMS i RCS porukama, a trebala bi pomoći roditeljima da lakše nadziru što njihova djeca rade na svojim mobitelima, a time i potencijalno spriječiti probleme s kojima se djeca mogu susresti prilikom razmjena poruka, uključujući cyberbulling.

U ovom trenutku nije poznato kad bi ova mogućnost trebala biti dostupna, prenosi Index.hr.