Magazin

Nostradamus predviđa smrt ovog vođe 2024, a ima proročanstvo i za Zapadni Balkan

Kažu da je Nostradamus predvidio izuzetno turbulentnu 2024.

FOTO: AS.COM
FOTO: AS.COM

Proročanstva Nostradamusa, koji je živio u Francuskoj u 16. vijeku, legendarna su. Njegove proročke pjesme, koje se sastoje od grupa od 100 kombinovanih katrena, učinile su ga poznatim za života.

Ovim stihovima je Nostradamus predvidio brojne događaje koji su ležali daleko u budućnosti. Kažu da je astrolog predvidio, između ostalog, Napoleona, Hitlera, pa čak i 11. septembar.

Nostradamus je predvidio neke iznenađujuće i šokantne događaje za 2024. godinu:

Prema proročanstvima, papa Franjo će umrijeti sljedeće godine.

“Smrću veoma starog pape bira se neko u godinama”, napisao je Nostradamus. Papa će ovog decembra napuniti 87 godina.

Očekuje se da će Kina zasjeniti druge sile u narednoj godini i konačno postati novi svjetski lider.

Ruski predsjednik Putin mora se pripremiti za “ples sa sudbinom” 2024. godine. No, Nostradamus ostavlja otvorenim da li će se stvari završiti dobro ili loše za šefa Kremlja.

Na istoku Evrope, političar siromašnog porijekla uspijeva da iskoristi svoje govorne vještine da postane novi lider kome se dive širom kontinenta.

Nostradamus je također rekao da je spomenuo ekonomski napredak u svojim proročanstvima. U 2024. godini doći će do revolucionarnog napretka u području transplantacije organa, a time i medicinske revolucije. U isto vrijeme, očekuje se da će umjetna inteligencija proizvesti tehnološka čuda.

Na proročanstvo, naravno, treba gledati s oprezom. Nostradamusova proročanstva nikada nisu jasna i zahtijevaju mnogo tumačenja. U većini slučajeva bilo je moguće samo naknadno dodijeliti predviđanje određenom događaju. Brojna proročanstva se nikada nisu ostvarila.

Prihvati notifikacije