Svijet

Zelenski upozorio: Obratite pažnju na Balkan, Rusija ima planove

Obratite pažnju na Balkan. Vjerujte mi, dobijamo informacije da Rusija ima velike planove.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Bliski istok, a drugo odvraćanje pažnje Balkan. Ukoliko zapadne zemlje i druge države svijeta ništa ne učine, biće ponovo eksplozija tamo, kazao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

On kaže da to nije ništa novo.

“Među državama Balkana postoji kriza i ona nije od juče. Upravo zato se tamo Rusija miješa, da bi jedna balkanska država ratovala protiv druge. Rusija je zainteresovana u odvraćanju pažnje i pomoći. Ima razlike kada ti pomažeš jednoj državi i kada tu pomoć i pažnju moraš da podijeliš između nekoliko njih”, kazao je Zelenski afričkim novinarima i dodaje:

“Između nekoliko država, nekoliko kriza, nekoliko humanitarnih izazova. Ne radi se samo o oružju, nego i o humanitarnoj pomoći, takođe, ženama, djeci, koji su postali žrtve rata”, ističe on.

On je dalje naveo i da se obrati pažnja na Moldaviju.

“Vjerujte mi, Rusija to isto tamo organizuje. Sada oni počinju da destabilizuju situaciju u Moldaviji. Žele da pokažu da nešto tamo nije bilio u redu sa izborima. Zbog čega? Da bi proglasili izbore nelegitimnim i skinuli proevropsku vladu. To je ono što Rusija radi”, kazao je Zelenski.

Prihvati notifikacije