Ovaj recept koji svi traže – veoma je jednostavan, koristi se nekoliko jednostavnih i uglavnom lako dostupnih sastojaka, a priprema ne uključuje nikakve zahtjevne postupke.
Sastojci:
500 g sirovog kadaifa
200 g putera
100 g oraha u jezgri i grožđica
500 g šećera (za agdu, sa 1 litrom vode)
vanilin šećer
limun
Priprema:
Sirov kadaif se slaže u puterom namazanu tepsiju. Između dva sloga sirovog kadaifa staviti orahe, grožđice i tanke kriške putera. Tako pripremljen kadaif staviti u rernu i peći na 160 stepeni.
Za to vrijeme pripremiti preljev – agdu: 500 g šećera staviti u jednu litru vode i kuhati. Pri vrenju kašikom skinuti pjenu, te pustiti da vrije dok se ne dobije srednje gusta agda kojoj treba dodati sok od limuna ili kriske, i vanilin šećer. Mlak kadaif lagano preliti mlakom agdom. Niti kadaif, niti agda ne smiju biti vrući. Ohlađen kadaif se reže na kocke.