Život

NININI BISERI: Poražena od vaše tajne i vječne ljubavi

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Zašto si bacio moje najljepše godine, moj život niz rijeku? Još ovaj put, da ti kažem. Još ovaj put te molim da mi kažeš, da si još uvijek moj i da me voliš.

Slobodno mi reci da sam ti u mislima dok se budiš pored nje. Reci mi da me svi lažu… ja ću nastaviti dalje tako izgubljena i potopljena od vaše tajne ljubavi, poražena. Još uvijek sanjam tvoju toplotu… ipak ću nastaviti pa i bez pravca i cilja. Tragove neću ostavljati, jer sama plačem svoju bol. Da li znaš, koliko te želim i koliko mi je hladno ove noći?

Pokušavam da te vidim, ali kao slijepa vidim samo mrak. Plašim se! Trebam te i ne čuješ moj zov. O Bože, pa znaš, da svijet ide u nazad. Od kada si otišao, za mene više ništa ne postoji… Molim te mi reci da je to bio samo ružan san i da si me prevario. Reci mi kako da pobijedim strah, tome me nisi naučio.

Ne mogu da živim bez tebe, ali nastavljam, potpuno odsutna, prazna i bezvoljna, zauvijek ranjena. Još mirišem na tebe i ako daha nemam, ali sam živa. Ugašena prosim tvoju ljubav, jer sam ciganka u duši i molim do kraja još ovaj put. Od kada si otišao za mene ništa više ne postoji…