Jet set

Nina Badrić skinula je 20 kilograma u rekordnom roku: Izbacila je samo jednu namirnicu iz ishrane

Nina Badrić ima 51 godinu, a uprkos tome, izgleda daleko mlađe. Pjevačica je u šestu deceniju zakoračila u nikad boljem izdanju, a mnogi komentiraju i njenu besprijekornu liniju.

nina badrić smršala
FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT/@BADRIC

Poznato je da se s godinama organizam mijenja, zbog čega je metabolizam sporiji, a samim tim, mnogo je teže smršavjeti. Međutim, Nina Badrić je na vrijeme uvela zdrave navike u svoju rutinu, a jednom prilikom je otkrila kako je uspjela da smršavi čak 20 kilograma, piše Stil.rs.

Pročitajte još

Od kada se ovako hranim, moje tijelo je u balansu, koža i kosa su sjajni, a snage i energije imam milion puta više u odnosu na sve prethodne godine kada nisam razmišljala toliko koje namirnice unosim u sebe. Pratila sam dugo način ishrane Novaka Đokovića i mnogih meni bliskih ljudi koji se tako hrane godinama i zaista sve ima smisla – navela je Nina jednom prilikom i dodala:

Moja snaga se udvostručila. I duh i tijelo. Osjećam se odlično, poletno, bistro, snažno i svakome preporučujem da zdravom ishranom diže svoj imunitet, a samim time kilogrami se tope. Ova promjena je način života, a ne jednokratna dijeta, a benefiti ovakve ishrane su zaista nesagledivi za naše zdravlje i život.

Nakon što je iz ishrane izbacila meso, uočila je velike promjene, kako u energiji tako i u fizičkom izgledu. Naime, pjevačica je nekada imala 83 kilograma, a uspjela je da smršavi čak 20, te sada ima 63.

A post shared by Nina Badrić (@badrich) Prestala sam da jedem meso i desile su se velike promjene u mom organizmu. Konačno sam zadovoljna kilažom, ali se i mnogo bolje osjećam. Ranije bih, kada pojedem komad mesa, obavezno dva sata odspavala, jer sam bila umorna. A sada sam čila, mila i vesela. Čak mi je maserka rekla da mi je bolji tonus kože. Baš sam zadovoljna – objasnila je pjevačica.

Kako kaže, tijesto je svela na minimum, a više ne konzumira slatkiše, ali ni gazirane sokove. Gazirana pića više ne pijem, a tijesto sam svela na minimum. Ponekad pojedem neku pastu ili pitu. Također sam slatkiše prestala da jedem. Ali kada mi se baš jede čokolada, pojedem dvije-tri kockice – kaže Nina.