BiH

Nije zatražen pritvor, pa su pustili osumnjičenog za napad na supružnike Memišević

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada, pušten je na slobodu.

FOTO: FACEBOOK/GLAS SRPSKE/FOTOR
FOTO: FACEBOOK/GLAS SRPSKE/FOTOR

Ovu informaciju za N1 su potvrdili iz Policijske stanice Foča, uz pojašnjenje da je osumnjičeni u pritvoru proveo 24 sata, koliko traje zakonom predviđen rok za zadržavanje, nakon čega je morao biti pušten.

“To je ostalo na Tužilaštvu, a oni nisu predložili njegovo zadržavanje, niti pritvor. On nama i dalje ostaje glavno osumnjičeno lice. I dalje se prema njemu sprovode naše mjere i radnje, biće predmet vještačenja određeni dokazi koje imamo, te će se u narednom vremenu i dalje preduzimati sve iz naše nadležnosti”, saopštila je za N1 Svjetlana Govedarica, portparolka PU Foča.

Podsjetimo, Prodan je upao u dom Fadila i Ajše Memišević, nanio im teške tjelesne potvrde zbog kojih su na liječenje smješteni na sarajevski Klinički centar, te otuđio njihovu ušteđevinu od 7.000 KM.

On je odranije poznat policiji zbog niza krivičnih djela, među kojima je i djelo razbojništva koje je za posljedicu imalo i smrtni ishod.