Život

Nije nosio masku, a kad ga je radnik na pumpi odbio uslužiti, ubio ga je. Sada je osuđen

Muškarac koji je u Njemačkoj ubio zaposlenika benzinske pumpe nakon što ga je on upozorio da mora staviti zaštitnu masku, osuđen je.

FOTO: ILUSTRACIJA/ELIESSCO
FOTO: ILUSTRACIJA/ELIESSCO

Dobio je doživotnu kaznu zatvora.

20-godišnji student koji je povremeno radio kao prodavač na benzinskoj postaji u Idar-Obersteinu na zapadu zemlje je 18. septembra prošle godine zamolio 49-godišnjeg kupca da stavi masku na lice. Optuženik je nakon prvog upozorenja prodavača otišao kući i vratio se s maskom, koju je međutim na skinuo na blagajni i nakon ponovnog upozorenja upucao mladog prodavača.

Prema navodima policije, optuženik je postupio iz bijesa te za sebe tvrdi da se ne slaže sa zaštitnim mjerama protiv koronavirusa. Nakon što je ubio studenta, počinitelj je pobjegao, no kasnije se predao policiji, piše Tagesschau.

Tokom suđenja odvjetnici optuženika odbacivali su optužbu za ubojstvo i zagovarali ubistvo iz nehata. No sud je zaključio da se ipak radilo o ubistvu i odredio 50-godišnjaku doživotnu kaznu zatvora.

Optuženi je priznao da je iz kuće uzeo pištolj jer ga je razljutilo to što mu mladić ne želi prodati pivo a da na licu nema masku. Nije imao dozvolu za posjedovanje oružja.

Prihvati notifikacije