Politika

Nihad Uk: Mi ćemo učiniti sve da se ostvari što je realno u predstojećem periodu

Skupština Kantona Sarajevo danas je izglasala novu Vladu KS na čijem čelu je Nihad Uk iz Naše stranke, a imenovani su za mandatni period 2023. - 2026. godine.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Uk je rekao da je sjednica Skupštine KS bila takva kakvu je očekivao i da je nažalost bilo i niskih udaraca. Mi ćemo učiniti sve da se ostvari što je realno u predstojećem periodu. Radit ćemo na svim mjerama da se realiziraju, a posebno one koje sam istakao u ekspozeu mislim da će biti sigurno realizirane i da će građani Kantona vrednovati ovu vladu i skupštinsku većinu po rezultatima rada. Pozivam da građani KS vrednuju naš rad po onome što učinimo, a sve ostalo je manje bitno ako mi pružimo ono što smo obećali rekao je Uk novinarima nakon sjednice Skupštine KS.

Pročitajte još

Zastupnik Albin Zuhrić (DF) je izjavio da je imenovanje Vlade za četverogodišnji period ozbiljna stvar. Da imaju kakve kompetencije, ja to ne bih mogao reći, kao ni da imaju viziju ili ideju šta će raditi drugačije nego što se radilo proteklih godina – ocijenio je Zuhrić.

Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka i Stranka za BiH na današnjoj sjednici Skupštine KS izglasali su novi saziv Vlade KS.

Prihvati notifikacije