Magazin

Nesvakidašnje, ali sjajno - salata od kelja!

Ova izvrsna salata je dobra za zdravlje, a i veoma je ukusna, zahvaljujući mješavini različitih sastojaka: slatke datule, slane masline te kiseli limun, piše Magazininfo.

FOTO: MINIMAGAZIN
FOTO: MINIMAGAZIN

Preliv od limuna

30 mililitara svježe iscijeđenog soka od limuna

30 mililitara ekstra djevičanskog maslinovog ulja

prstohvat soli

Salata

jedna vezica (ili vezice) kelja, tanko izrezanog

100 grama otkošpičenih datula, isjeckanih

50 grama badema, usoljenih, pečenih i isjeckanih

50 grama otkošpičenih zelenih maslina, isjeckanih

Uputstvo:

– Umitite, u većoj zdjeli, svježi limunov sok, ekstra djevičansko ulje i so

– Odstranite stabljike i rebra sa listova kelja.

– Potrebno je da izrežete listove na veoma tanke trake te ih dodajte u zdjelu sa prelivom i izmiješajte.

– Ostavite da odstoji desetak minuta.

– Dodajte datule, badem i masline te ponovo izmiješajte da se svi sastojci sjedine.

Prijatno!