Politika

Nermin Nikšić o sjednici Parlamenta: Previše smo vremena izgubili na blokadama i opstrukcijama...

Premijer Federacije BiH osvrnuo se na cjelodnevnu sjednicu...

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić osvrnuo se na jučerašnju cjelodnevnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, kazavši da je usvajanjem svih zakona, koji su poslani u proceduru potvrđena opredijeljenost zastupnika da prije svega rade u interesu građana.

“Previše smo vremena izgubili na blokadama i opstrukcijama, zbog kojih su mnogi građani, ali i ekonomija države trpjeli posljedice i štetu”, kazao je Nikšić.

Zahvalio se dijelu opozicije na konstruktivnom pristupu radu kazavši kako su “onom dijelu koji uporno pokušava opstruirati rad” pokazali da ipak većina zastupnika nije spremna trpjeti takvo ponašanje.

“Uprkos pokušaju blokada uspjeli smo donijeti brojne zakone, koji su mjesecima bili na čekanju. Zakoni koje je Parlament FBiH jučer izglasao će omogućiti bolje funkcioniranje Federacije BiH, olakšat će rad i poslovanje privrednika, građanima će osigurati bolju perspektivu, dodatni poticaj održivom razvoju ekonomije, studentima će dati veću ekonomsku neovisnost i neophodno radno iskustvo, te uticati na smanjenje sive ekonomije.

Nacrtom novog zakona o unutrašnjoj trgovini planira se uvođenje neradne nedjelje, kako bismo brojnim radnicima omogućili da taj dan mogu odmarati u krugu svoje porodice. Važna usvojena Strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja pomoći će poljoprivredi i poljoprivrednim proizvođačima i privući investicije”, kazao je Nikšić.

Dodao je da vladajuća koalicija nastavlja dalje s radom, s “još većim entuzijazmom i bržim tempom.”