Politika

Nermin Nikšić: Izbor delegata nije smak svijeta, teško će doći do dogovora sa opozicijom

FOTO:  BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, kazao je kako se u sjedištu ove stranke danas razgovaralo u vezi formiranja vlasti u FBiH, ali i izboru delegata iz reda srpskog naroda u Domu naroda PS BiH.

Prvi čovjek SDP-a posebno se osvrnuo na najaktuelniju temu ovih dana, izbor delegata iz Republike Srpske, poručivši kako to nije “smak svijeta” i da SDP “nije promijenio svoj stav ni za pedalj:

“Smatramo da niko ne treba imati četiri delegata (u Domu naroda) i mi im to nećemo omogućiti. Imamo svoju listu i smatramo da je pošteno da stojim iza svoga kandidata (Vojina Mijatovića)”, rekao je Nikšić i dodao kako će pozvati predstavnike opozicije iz RS-a da pokušaju pronaći zajednički stav.

Predsjednik SDP-a ocijenio je da će biti teško doći do dogovora zbog “radikalnih izjava” od entitetske opozicije. “Ukoliko su spremni da razgovaramo, u ponedjeljak će biti sastanak”, istakao je.

Nikšić je potvrdio pisanja medija da je ranije bilo razgovora sa liderima opozicije iz RS: Šarovićem, Borenovićem, Babaljem, Ivanićem i Vukanovićem i da su im Mijatović i on ponudili da naprave zajedničku listu za Dom naroda gdje bi bio prvi kandidat SDP-a, i ukoliko bi zajedno sa opozicijom formirali Vijeće ministara SDP je bio spreman da se “njihov čovjek povuće zbog nekoga iz opozicije”…

“Ali to njima nije bilo prihvatljivo. Ne znam čime su ljudi u Federaciji fascinirani opozicijom iz RS, posebno nakon svih pljuvanja i napada”, rekao je Nikšić.

Na kraju je odbacio pojedine navode kako je HDZ BiH uslovio Osmorku poručivši da SDP niti je neko uslovljavao, niti može, a isto tako ni ova stranka nikoga ne uslovljava. “Ali nije tajna da bi HDZ volio da u vlasti bude i SNSD, zaključio je Nikšić.

Prihvati notifikacije