Svijet

Neobično vjenčanje za vrijeme rata: Ukrajinska snajperistkinja se udala u šumi, puška kao "modni dodatak"

Ukrajinska snajperistkinja Evgenia Emerald - poznata kao "Ivana Orleanka" svoje zemlje - udala se za muškarca, vojnika kojeg je upoznala na početku ruske invazije.

FOTO: EMERALD.EVGENIYA/INSTGARAM/SCREENSHOT
FOTO: EMERALD.EVGENIYA/INSTGARAM/SCREENSHOT

Datum vjenčanja imao je posebno značenje za par jer je petak bio Dan branitelja, državni praznik u čast veterana i poginulih pripadnika ukrajinskih oružanih snaga. Bio je to i Stipanjukov rođendan.

Vojni general vodio je ceremoniju vjenčanja para, koji se zaljubio ubrzo nakon početka rata u februaru i brzo su se zaručili u augustu.

– Razumijemo da bi svaki dan mogao biti posljednji i ne želimo odgađati život za kasnije –  napisala je Emerald na Instagramu.

Na fotografijama koje su podijelili na društvenim mrežama, Evgenia se može vidjeti u dugoj bijeloj vjenčanici, dok je njen suprug odlučio nositi vojnu uniformu i pištolj. Umjesto cvijeća, mlada je u rukama držala klasje pšenice.

Trenutke svog “posebnog dana” podijelila je na Instagramu, napisavši da “idealnije vjenčanje nije mogla zamisliti”.

https://www.instagram.com/reel/CjxFyEbJaoj/?utm_source=ig_embed&ig_rid=0ba2dc5a-60a9-4deb-a9a9-1bcf0c8ecd91

– Danas sam službeno postala supruga vojnog lica. To se dogodilo na prvoj liniji i general Oružanih snaga Ukrajine vodio je ceremoniju –  otkrila je.

– Ovo je poseban dan – mnogo je razloga za slavlje. Želim čestitati svim braniteljima. Slava Herojima! Čestitam i svom voljenom, jer mu je danas rođendan. Sada sigurno nikada neće zaboraviti datum svog vjenčanja –  dodala je.

Prihvati notifikacije