Magazin

NEOBIČNA TEORIJA Nikako u kesi: Znate li kako se pravilno čuva hljeb da što duže ostane svjež?

Na koji način vi čuvate hljeb?

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Ako hljeb ostavljate na kuhinjskom pultu, u fioci ili kutiji za hljeb i još ga držite u plastičnoj kesi odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.

Hljeb u kesi će se osušiti, dok kada je kutiji postoji mogućnost da se razvije buđ.

Najbolje rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hljeb u zamrzivač, piše Stvar ukusa.

Ovako ćete uvijek imati svježu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hljeb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrijte u rerni.

2. Ako želite svjež hljeb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari, piše Krstarica.