Politika

Naša stranka odgovorila Izetbegoviću: Vrijeme je da priču o patriotizmu počnemo graditi na zdravim temeljima

Naša stranka se oglasila nakon što je lider SDA Bakir Izetbegović stao u odbranu bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića koji je otišao na odsluženje zatvorske kazne zbog presude iz predmeta "Respiratori".

FOTO: NAŠA STRANKA
FOTO: NAŠA STRANKA

Kako kažu iz Naše stranke, kad bi kriminal bio patriotizam, “nema sumnje da bi SDA imala najveće patriote.”

“Stranka demokratske akcije je poznata po tome da pod krinkom patriotizma prikriva i štiti kriminal. Ta demagogija je razotkrivena i to je jedan od razloga zašto SDA više nije u vlasti. Vrijeme je da priču o patriotizmu počnemo graditi na zdravim temeljima.

Patriotizam je prilagođavanje EU standardima, patriotizam je uplaćivanje poreza, patriotizam je obrazovanje i zasluženo stečene diplome, patriotizam je briga o okolišu, patriotizam je, na kraju krajeva, poštivanje sudskih presuda”, kazali su iz Naše stranke.

Pročitajte još

Kriminal, kako dodaju, moramo nazivati pravim imenom.

“Ako se dešava u politici, onda je on u rangu s izdajom države i izdajom povjerenja građana. Upravo hapšenje takvih nazovi patriota je jedan od razloga zašto se približavamo EU jer smo pokazali da nema nedodirljivih”, kazali su.

Dodaju da se to ne sviđa onima “koji našu zemlju gledaju kao svoje privatno vlasništvo.”

“No, garantujemo im da će njihovo ostati samo ono što su svojim radom pošteno stekli. Institucije ćemo u potpunosti vratiti u službu građankama i građanima”, dodali su iz Naše stranke.