Politika

Naša stranka najoštrije osudila napade na Franju Šarčevića i pozvala nadležne organe da reaguju

Naša stranka (NS) je najoštrije osudila napade na Franju Šarčevića, profesora na Prirodno-matematičkom fakultetu i urednika portala Prometej.ba.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Naša stranka je reagovala povodom učestalih napada i prijetnji upućenih Šarčeviću, zbog javno iznesene političke kritike.

“Najoštrije osuđujemo napade na Franju Šarčevića, profesora na Prirodno-matematičkom fakultetu i urednika portala Prometej.ba. Napadi na njega nesumnjivo pozivaju na mržnju, na njegovo protjerivanje s posla te na fizički obračun”, saopćeno je iz Naše stranke.

Iz ove stranke ističu kako su u obavezi stati u zaštitu Franje Šarčevića, “jer time štitimo slobodu govora”. Sad je napadnut Šarčević, jučer je napadnuta Jasmila Žbanić, sutra može biti bilo ko, ili možda niko, jer se upravo zbog ovakvih napada više niko neće usuditi da iznosi nepopularna mišljenja – navodi se u saopćenju.

Naša stranka, istovremeno, poziva policijske i pravosudne organe da najozbiljnije shvate prijetnje upućene Šarčeviću i u skladu sa svojim ovlastima reaguju.