Politika

Naša stranka će glasati za Vukoju: Burna rasprava, ovo je farsa! (VIDEO)

Na sjednici Komisije za izbor i imenovanje Predstavničkog doma PFBIH traje burna rasrpava.Naša stranka najavila da će glasati za Vukoju.

marin vukoje
FOTO: PARLAMENT BIH

Naime, članovi komisije danas odlučuju o konačnom prijedlogu u vezi s imenovanjem sudije Ustavnog suda BiH. Mladen Bošković iz HDZ-a BIH predložio ja na početku sjednice imenovanje Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH.

“Svu odgovornost za stanje u državi i ono što će biti iza toga snose oni koji su gurali ovu priču naprijed, a to su, prije svega, lideri Trojke koji ispunjavaju direktnu želju HNS-a, HDZ-a i Dragana Čovića, koji je rekao da je uz prisustvo međunarodne zajednice dogovoreno da se izabere sudija Ustavnog suda”, kazao je Eldar Čomor, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta.

Pročitajte još

Zastupnik Naše stranke Dragan Mioković kazao je kako izbor sudije Ustavnog suda jeste i treba da bude politička odluka, prenose Vijesti.

“Izbor sudije Ustavnog suda BiH je ekskluzivno politički proces. To je politička odluka”, kazao je zastupnik Naše stranke govoreći o izboru Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH i rekao da će Klub NS glasati za Vukoju.

Mahir Mešalić iz DF-a mu je replicirao i podsjetio da su Klubovi DF-a, SDP-a i NS-a tražili u oktorbru 2022., da ide više kandidata za izbor u jednom ili više krugova glasanja.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FVijesti_ba%2Fstatus%2F1792509246539432342&widget=Tweet

– Stranke trojke nemaju nikakav izgovor da to odbiju jer su to s nama tražili u prošlom mandatu, rekao je Mešalić.

Za riječ se javio i Dennis Gratz te poručio „nemojte učestvovati u ovoj farsi.

– Pojedinačno ćemo vas prozivati i apelovati, ovo sve treba vratiti na početak, ovo je farsa. Gospodine Miokoviću, nemojte glasati. Ovo vam govorim iz najplemenitijih pobuda. Ovo nije dobro što radite. Nemojte učetvovati u ovakvoj farsi, rekao je Gratz.

Ukoliko dobije podršku Komisije, glasanje o potvrđivanju Vukoje trebalo bi se naći na sjednici Predstavničkog dom 28 maja.