Magazin

Napravite sami anticelulitni piling i do ljeta otkrijte meku i glatku kožu

Nakon jutarnje doze kofeina, počastite svoje tijelo kafom. Piling na bazi kafe razbuđuje sva osjetila, uklanja odumrle stanice, a ima i snažno anticelulitno djelovanje.

celulit
FOTO: FREEPIK

Talog kafe odličan je piling. Ne otapa se u vodi, što ga čini odličnim prirodnim sastojkom za uklanjanje odumrlih stanica kože i čišćenje pora.

Kofeinska kiselina, antioksidans, može povećati razinu kolagena i smanjiti prerano starenje stanica. Kafa na celulit djeluje dvojako: privremeno smanjuje izgled celulita te djeluje preventivno na stvaranje celulita tako što sprječava nakupljanje masnoća u stanicama.

Rezultati studija pokazuju da tvari u kafi blagotvorno djeluju i na cjelokupno zdravlje kože. Ako vam je ovo dovoljan broj razloga da zrnca kafe uklopite u svoju beauty rutinu, donosimo recept za prirodan piling za tijelo čije anticelulitno djelovanje dodatno poboljšavaju probrana eterična ulja, prenosi ljepotaizdravlje.hr.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Anticelulitni piling od kafe

Sastojci:

80 g mljevenih zrna kafe (mogu biti svježi ili od ostataka)

80 g kokosovog ulja

80 g šećera ili soli

4-5 kapi eteričnog ulja limuna, čempresa, cedra ili grejpa

Priprema:

Dobro pomiješajte sve sastojke u zdjeli. Dobiveni piling umasirajte u vlažnu kožu kružnim pokretima pa temeljite isperite. Koristite jednom ili dvaput sedmično za najbolje rezultate. Piling možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do dva mjeseca.