Sarajevo

NAKON PRIJAVE BENJAMINE KARIĆ: FUP poslao depešu MUP-u KS da joj se pojača osiguranje

Federalna uprava policije dostavila je MUP-u Kantona Sarajevo depešu radi pojačanog osiguranja gradonačelnice Benjamine Karić, potvrdio je v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić je za Patriju.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Kako Patria saznaje patrole MUP KS obilazit će adresu gdje živi gradonačelnica Benjamina Karić sa porodicom.

Depeša FUP-a uslijedila je nakon prijave gradonačelnice protiv Amira Grossa Kabirija koji joj je na društvenim mrežama slao fotografije ubijene djece, te je izrazila zabrinutost za sigurnost svog djeteta. Kabiri je direktor mostarskog Aluminija.

Kako je za Patriju potvrdio Munjić Federalna uprava policije je prijavu proslijedila nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na nadležno odlučivanje.

“Ako Tužilaštvo naloži mi ćemo saslušati prijavljenog”, kazao je Munjić.

Iz Tužilaštva KS čekamo informaciju da li su već postupali po prijavii da li su eventualni izdali neku naredbu po ovoj prijavi.

Karić je u svojoj objavi navela da je Kabiri već mjesecima uznemirava na društvenim mrežama i javnom prostoru.

Napadi su, kako je kazala, postali brutalniji u trenutku kada je javno osudila ubijanje nedužnih civila u Palestini, ali i ubijanje nedužnih civila u Izraelu.

“Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno – u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi. Svojim objavama motiviše i poziva svoje pristalice da rade isto što i on. Videa i fotografije brutalnih ubistava i zlostavljanja dijeli i šalje meni lično uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost ne samo mene lično, već i moje porodice, poručujući mi u njima da će mi “historija suditi vrlo brzo”, te da mi se moji stavovi “neće oprostiti” itd. – navela je Karić.