Svijet

Nakon 65 godina poznato ko je dječak pronađen mrtav u kartonskoj kutiji u SAD-u

Više od 60 godina nakon što je dječak pronađen mrtav u kutiji u Filadelfiji, istražitelji su identificirali dijete uz pomoć DNA, objavila je policija.

FOTO: NATIONAL CENTER FOR MISSING AND EXPLOITED CHILDREN
FOTO: NATIONAL CENTER FOR MISSING AND EXPLOITED CHILDREN

U slučaju koji će biti poznat kao “Dječak u kutiji”, dijete je 25. februar 1957. pronađeno umotano u deku u kartonskoj kutiji u šumovitom području sjeveroistočne Filadelfije, prema Nacionalnom centru za nestalu i izrabljivanu djecu.

Identitet dječaka godinama bio misterij

U centru su rekli da je dječak imao nekoliko ožiljaka na tijelu i da mu je kosa bila nasilu ošišana, piše CNN. Procjenjuje se da je dječak bio star između četiri i šest godina. Težio je oko 13 kilograma te se činio pothranjenim, izvijestio je centar.

“Uprkos brojnim pokušajima da se dijete identificira tokom godina, identitet dječaka ostao je misterij. Kroz detektivski rad i analizu DNA, policija je konačno uspjela identificirati dijete”, saopćila je policijska uprava Filadelfije.

Najstarije neriješeno ubistvo u Filadelfiji

Policija još nije objavila ime dječaka. Slučaj “Dječaka u kutiji” je najstarije neriješeno ubistvo u Filadelfiji. Policija još uvijek traži ubicu djeteta, a postoji i nagrada od 20.000 dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja i osude u slučaju.

Gradske vlasti održavaju konferenciju za novinare 8. decembra na kojoj će raspravljati o novom razvoju događaja, piše Index.

Prihvati notifikacije