Svijet

Amerikanac optužen za ubistvo muškarca iz BiH

Brandon Sanders (33) optužen je za ubistvo prvog stepena te za oružanu pljačku nakon što je 12. maja ubio Rasima Katanića (69), porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

FOTO: CPD
FOTO: CPD

Sve se desilo na krovu jedne zgrade gdje je Katanić, inače vlasnik kompanije K & R Heating & Cooling, došao da popravi klimu u jednom restoranu.

Policija je saopštila da je Sanders izbo Katanića, a onda od njega uzeo šrafciger kojim je kasnije obio dva stana u zgradi. Kako dalje stoji u saopštenju, Katanić je radio na krovu restorana popravljajući kompresor kada je ubijen.

Nakon što je izbo Katanića u vrat i glavu, on je od njega ukrao novčanik, ključeve te pomenuti šrafciger. Nadzorne kamere su snimile Sandersa kako izlazi iz zgrade u odjeći koju je ukrao iz stanova u koje je provalio. Katanićev šrafciger je ostavio na jednom poštanskom sandučetu u zgradi.

Motiv ubistva je i dalje nejasan, ali je Sandersovo ponašanje tog dana bilo neuobičajeno a optužnici se navodi da je bio i psihički nestabilan.

Iako nije zvanično optužen, Sanders se sumnjiči i za ubistvo studenta Imana al Saradža. Kako prenosi Chicago Sun Times, njegovo tijelo je pronađeno u Sandersovom zamrzivaču.

Prihvati notifikacije