Magazin

Najtvrdoglaviji i najnestrpljiviji znak zodijaka

U svemu što radi želi biti najbolji i odbija geslo važno je sudjelovati, a ne pobijediti.

FOTO: ILUSTRACIJA/FREEPIK
FOTO: ILUSTRACIJA/FREEPIK

Predstavnik Ovna ima izuzetnu potrebu za samodokazivanjem. Voli se nadmetati i podnosi poraz teže nego što želi priznati. Spontan je i impulzivan, nerijetko i nepromišljen. Prvo djeluje, a onda razmišlja o mogućim posljedicama. Poduzetan je, pun inicijative i stalno smišlja nešto novo, no često mu nedostaje strpljenja da započeto i dovrši.

Nestrpljivost je jedna od glavnih značajki tog vatrenog znaka – ono što želi, želi odmah. Radije će ići glavom kroz zid nego zaobilaznim putem, zbog čega često upada u nevolje. Rođeni je predvodnik koji voli voditi glavnu riječ. Previše je tvrdoglav da prizna da nije u pravu čak i kad sve ukazuje na to da je tako. Nerado sluša tuđe savjete drugih i ne uči ni iz svojih, kamoli tuđih grešaka, pa može skupo platiti neke životne lekcije. Nedostaje mu taktičnosti i smisla za diplomatiju, zbog čega lako ulazi u sukobe. Prikriva pogreške taktikom napad je najbolja odbrana.

Uspije li ostvariti potencijale, prštat će od optimizma i isijavati toplinu. Nezadovoljni i frustrirani Ovan teška je osoba sklona agresivnim ispadima prema onima koji mu se nađu pri ruci, neovisno o ”krivnji”. Kao ljubavnik je strastven i osvajački nastrojen. Najbolje mu je pristupiti tako da on stekne osjećaj da je lovac, a ne lovina.

Rođeni u tom znaku obično su atletske građe, mladolika lica, nemirnih i živahnih očiju i četvrtaste brade. Zbog nesmotrenosti su skloni ozljedama, pogotovo glave, pa na njoj nerijetko imaju ožiljak. Budući da im je glava najosjetljivija tačka, često su žrtve glavobolja i očnih bolesti. Moraju se čuvati trbušnih i bubrežnih infekcija te visokog krvnog pritiska, piše tportal.hr.

Prihvati notifikacije