Magazin

Najljepši osvježavajući kolač: Pravi se začas i to bez pečenja, a dobije se pun pleh

Zaboravite na paljenje rerne, jer se pravi se začas i to bez pečenja

FOTO: PRINTSCREEN VIDEO / DOMAĆI KUHAR
FOTO: PRINTSCREEN VIDEO / DOMAĆI KUHAR

Osvežavajući kolač koji je pred vama je idealna poslastica za tople letnje dane! Zaboravite na paljenje rerne, jer se pravi se začas i to bez pečenja, a isto tako se i pojede. Pravi sladokusci ga obožavaju, a verujemo da će i vas osvojiti fenomenalnim ukusom već pri prvom zalogaju!

Sastojci za fil:

1 jaje

6 kašika šećera

1 pakovanje vanilinog šećera

10 kašika griza

1 l mlijeka

50 g čokolade

200 g maslaca

100 g šećera u prahu

Šlag:

300 ml slatke pavlake

2 kesice šlag pjene

2 kašike šećera u prahu

200 ml hladnog mlijeka

Ostali sastojci:

50 g keksa

100 g izrendane čokolade

Priprema:

Sjediniti 1 jaje, 6 kašika šećer, 1 vanilin šećer, 10 kašika griz i 200 ml mlijeka. Zatim prokuhati 800 ml mlijeka i dodati prethodno umućenu smjesu. Potom dodati 50 g bijele čokolade i kuhati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se ohladi.

Ohlađenu smhesu umutiti mikserom i dodati 200 g razmekšanog maslaca i 100 g šećera u prahu. Keks umakati u mlijeko i poredati u pleh, pa preko njega staviti fil.