Jet set

NA KOGA JE BOSANAC MISLIO? "Nismo svi isti za Božić. Gledao sam čovjeka, poznat je, peo se uz roštilj..."

Badnji dan i Božić imaju posebno mjesto u domu Dragana Stojkovića Bosanca u kome vladaju radost i harmonija, a Grand kompozitor otriva kako njegova porodica slavi veliki hrišćanski praznik.

FOTO: DUŠAN PETROVIĆ / RINGIER
FOTO: DUŠAN PETROVIĆ / RINGIER

Kao i svaki naš pravoslavni praznik, zapalimo svijeću, pomolimo se Bogu, a onda ide ono najvažnije, da se ne svađamo, priđemo trpezi. Svi zajedno doručkujemo i ručamo, lomimo pogaču, ko nađe dukat, on ga i vrati u kuću pod ubjeđenjem da će zlato da mu se prostre pod nogama. Ma svi smo radosni i veseli ispričao je Dragan koji priznaje da je supruga Dunja tog dana glavna u kući, prenosi Srpskainfo.

– Ja sam domaćin, sjedim i streljam očima (smijeh) i ukućani su zadovoljni kada se nasmijem. Šalim se malo! Dođu nam prijatelji i nekako se taj dan osećamo svečanije nego drugim nedeljama – priznao je Dragan.

Pročitajte još

– Obavezno je da se bude na ručku, Džidža uvek dođe jer taj momenat okupljanja je najbitniji. Svakako je najvažnije pomoliti se Bogu, ja vjerujem u Boga, ali je ručak vezan za tu molitvu. Ja sam gledao masu ljudi koji slave praznik u kafani, ne shvatajući gdje se nalaze i zašto to rade jer im je potrebno pored grešnih pobuda ka novcu koji su zaradili na težak način, bitno još da i to pokažu! Umjesto u prijatnosti svog doma da provedu takve dane, pa nisam ja to izmislio – rekao je Stojković za Grand, a potom šokirao pojedinim detaljima.

– Oni idu po kafanama, ja sam gledao smiješnu situaciju, gledao sam čovjeka, poznat je, ali ne bih sad imenovao, koji se peo uz roštilj, mislim ima nas raznih, ali ja sam ipak drugačiji i ponosan sam na to, kao i na moju porodicu – iznenadio je Bosanac.