BiH

Na Facebooku objavili kako bi trebao izgledati bazen u Mostaru. Valjda ga završe prije nego Lana Pudar ode u penziju

Glavni projekt za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje kompleksa ''Olimpijski bazen u Mostaru'' povjeren je firmi ''AAA Group'', koja je na svojim Facebook stranicama objavila kako bi trebao izgledati bazen u Mostaru.

FOTO: FACEBOOK/FOTOR
FOTO: FACEBOOK/FOTOR

“Objavljujemo prvi put projekt koji s ponosom privodimo kraju i pripremamo se za skori početak radova naveli su na svojoj Facebook stranici.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Navodno bi izgradnja trebala početi do 1. juna, a direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru Prašo je rekao da je izrada glavnog projekta podijeljena u dvije faze. Projektant je do 15. marta, do kada je, prema ugovoru, bio rok, završio prvi dio, nakon čega se, u skladu sa zakonom, mora provesti procedura ispitivanja tržišta.

“Vjerujem da će taj posao biti okončan do 1. juna, a nakon ispitivanja tržišta idemo u raspisivanje konkursa za odabir izvođača radova.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Također, paralelno radimo na izmještanju objekata na samoj lokaciji, potpisan je ugovor s građevinskom firmom ”Visak” kako bi do 1. juna imali, da tako kažem, čistu lokaciju – rekao je Prašo.

Podsjetimo, u avgustu prošle godine funkcioneri Mostara i Vlade Federacijie, prisustvovali su svojevrsnoj ceremoniji početka radova na lokalitetu u Južnom logoru.

Prihvati notifikacije