IT

Musk iznenadio korisnike: Neće više moći blokirati druge naloge?!

Elon Musk je najavio da korisnici društvene mreže X više neće moći blokirati druge naloge. Istakao je takođe da će Blok biti izbrisan kao funkcija, osim za DM (poruke) i dodao da više „nema smisla“.

FOTO: CARINA JOHANSEN/EPA
FOTO: CARINA JOHANSEN/EPA

Musk je i ranije omalovažavao Twitter-ovu funkciju blokiranja.

U junu je objavio: “Blokiranje javnih objava nema smisla. Treba ga odbaciti u korist jačeg oblika mute,” iako nije objasnio što bi “jači oblik mute” mogao da podrazumijeva.

X/Twitter opisuje blokiranje kao opcija koja vam pomaže da kontrolišete način na koji komunicirate sa drugim nalozima na Twitter-u. Ova opcija pomaže ljudima da ograniče određene naloge da ih kontaktiraju, vide njihove tweet-ove i prate ih.

Blokiranje drugih računa korisno je ako vas neko uznemirava, prijeti vam ili vas uhodi na platformi.Umjesto korišćenja „blokade“, Musk je predložio da X korisnici umjesto toga mogu da koriste opciju isključivanja zvuka. Međutim, trenutno dugme za isključivanje zvuka na društvenoj mreži jednostavno uklanja postove naloga sa vaše vremenske trake bez prestanka praćenja ili blokiranja tog naloga — dok blokiranje naloga sprečava taj nalog pregledava vaše javne postove na X.

Kada „utišate“ X/Twitter naloge, oni i dalje mogu da odgovaraju na vaše javne objave (samo ne dobijate obavještenja, a odgovori su prema zadatim postavkama skriveni od vašeg pogleda).

Variety objašnjava da je nejasno da li će Muskov potez ukidanja funkcije blokiranja značiti da će svi nalozi koje je korisnik prethodno blokirao odjednom postati deblokirani, pošto predstavnici X/Twittera nisu to pojasnili, prenosi It mixer.

Prihvati notifikacije