Region

"MISLIM DA JE OTETA" Pradjeda nestale Danke: Otvorio dušu o agoniji koju žive šesti dan, a evo šta misli o snimku na kojem je navodno njegova praunuka

“Svi čekamo da se Danka vrati svojoj kući. Imam osjećaj da je živa, ali ne znam gdje je moja unuka. Ne gubim nadu.”

FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER
FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER

Ovim riječima za “Blic” započinje svoju potresnu ispovijest pradjeda nestale Danke Ilić (2) za kojom šest dan za redom traga cijela Srbija.

Pročitajte još

Deku majke Danke Ilić zatekli smo u porodičnom dvorištu kuće u Brestovcu. Sa teskobom u glasu i suzama u očima on je pričao o nestaloj djevojčici i potrazi za njom. Vidio sam da se pojavio snimak na kojem je navodno moja unuka, ali ja u to ne vjerujem dok je ne vidim svojim očima – priča naš sagovornik.

On se potom osvrnuo na dan kada je njegova unuka nestala. Ona je jako mala, nije imala gdje da ode. Ja mislim da je Danka oteta. Do prije smrti moje žene, mi smo živjeli u toj kući u čijem dvorištu je unuka nestala. Ne bi ona sama mogla daleko da ode, teren nije prohodan – navodi djevojčicin pradeda.

Djeda nestale Danke: sve mi ovo daje nadu da je Danka živa

Napominje i da je vijest o Dankinom nestanku dobio od svog sina, te da je cijelu noć tragao za unukom. Mnogo sam se potresao kada sam čuo da je nestala, ali sve vrijeme ne gubim nadu. Želim da pronađu našu Danku što prije, mnogo nam nedostaje – zaključuje pradjeda djevojčice.

FOTO: DEDA DANKE ILIĆ SA OČEVE STRANE /ZORAN ILIĆ / RINGIER
FOTO: DEDA DANKE ILIĆ SA OČEVE STRANE /ZORAN ILIĆ / RINGIER

Sa novinarima “Blica” razgovarao je i deda Danke Ilić sa očeve strane koji je rekao da ne vjeruje dok unuku ne vidi svojim očima.

– Naravno sve mi ovo daje nadu da je Danka živa – kaže deda nestale djevojčice.

Novi trag u istrazi za nestalom Dankom Ilić pojavio se jutros u pola tri ujutru, kada je policija dobila informaciju da je djevojčica viđena u Beču u pratnji dve rumunske državljanke