BiH

Ministar Isak: Uskoro počinju velike kampanje za prevenciju nasilja nad ženama i borbe protiv korupcije

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak boravio je danas u posjeti Tuzlanskom kantonu.

FOTO: VISOKO.CO.BA
FOTO: VISOKO.CO.BA

Ministar Isak posjetio je gradove Tuzlu, Živinice te grad Lukavac gdje je prisustvovao svečanoj akademiji povodom dana Grada Lukavca.

Razgovarao je sa Zijadom Lugavićem, gradonačelnikom Tuzle, Beganom Muhićem, gradonačelnikom Živinica i Edinom Delićem, gradonačelnikom Lukavca. Na sastancima je razgovarano o sigurnosnoj situaciji na području Tuzle i generalno Tuzlanskog kantona i izazovima sa kojima se susreću.

Tokom sastanka ministar Isak je istakao da je u toku obuka kadeta na Policijskoj akademiji Federalnog MUP-a iz Tuzlanskog kantona koji će nakon okončanja teoretskog dijela obuke biti raspoređeni na praktični dio obuke u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kako bi se što bolje pripremili za suočavanje sa svakodnevnim izazovima policijskog posla.

Ministar Isak je naveo da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u idućoj godini planira započeti velike kampanje na temu prevencije nasilja u porodici i nasilja nad ženama kao i kampanja borba protiv korupcije gdje će biti potrebna i podrška gradova, te pozvao zainteresirane da delegiraju teme kako bi se kampanje što uspješnije provele.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova podržava rad lokalne zajednice, jer samo zajedničkim radom i djelovanjem možemo imati sigurno okruženje za sve građane.

Prihvati notifikacije