BiH

Ministar Isak poručio Dodiku: Milorade, ustani kada se spomene moje ime

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se nakon prozivki predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Dodik je danas kritikujući američke političare kazao kako za mnoge od njih “Ramo Isak djeluje kao diplomatski gigant”.

Pročitajte još

“Saradnici su me obavjestili kako se danas iz Laktaša – ponovo – prolomio očajnički krik političkog davljenika Milorada Dodika. Ovaj put povod su izjave pomoćnika američkog državnog sekretara Jamesa O’Briena. Za tebe sam Milorade politički gigant, vrhunski ekonomista i najbolji diplomata. Politički gigant – jer svojim političkim potezima nisam nanio štetu svom narodu i izolovao ga od kompletnog civiliziranog svijeta, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda.

Vrhunski ekonomista – jer svojim političkim djelovanjem i ekonomskim vizijama nisam osiromašio svoj narod i stvorio ekonomski sistem nedostojan života, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda.

Najbolji diplomata – jer nisam ušao u sukob s međunarodnim partnerima i na taj način nanio neopisivu štetu svom naroda, kao što si ti uradio s pripadnicima srpskog naroda.

Pored toga, nikad nisam unosio mržnju i razdor među građanima Bosne i Hercegovine, a niti je moje ime bilo predmet crnih listi zbog kriminala i korupcije. Ti trebaš ustati kada se spomene ime Rame Isaka”, poručio je Isak u reakciji.

Umjesto što se ponašaš kao patetična tračara američkih diplomata, bolje ti je da sunčanu nedjelju iskoristiš da se vidiš s advokatom koji te zastupa pred Sudom Bosne i Hercegovine. I naravno, da još malo uživiš u suncu i slobodi“, navodi se u reakciji ministra Isaka.