Politika

Milanović negirao genocid u Srebrenici, Suljagić se oglasio na Twitteru i opsovao mu mater

"Ima raznih vrsta genocida, ali u Srebrenici nije bio genocid", rekao je navodno hrvatski predsjednik Zoran Milanović na radnom ručku u okviru samita procesa Brdo-Brijuni, tvrdi srbijanski portal "Danas".

FOTO: AA / EPA
FOTO: AA / EPA

Isti portal je objavio kako je Milanović ovu rečenicu izgovorio pred okupljenim predsjednicima država u regionu. Nema potvrda Milanovićevih riječi, a za to vrijeme reagirao je Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica Potočari.

“Zoran Milanović bi bio obična ljudska slina kad ne bi bio fašističko smeće. I evo zašto vam Izborni zakon nikad neće proći: jer ovaj put znamo da je to uvod u novu i masovniju Srebrenicu”, napisao je Suljagić, označio Ured hrvatskog predsjednika i dodao: je**m vam mater.

Nakon toga je Suljagić još jednom na Twitteru ponovio kako će svaki put isto ponoviti Milanoviću: “Da, jesam. I ponovo ću. I svaki put ću. Mi nismo kerovi i nećemo podvijati rep i pružati ruku gamadi koja negira Srebrenicu dok sprema novu Srebrenicu”.

Podsjetimo, na samitu procesa Brdo-Brijuni prisustvovali su članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik.

Prihvati notifikacije