BiH

Milan Tegeltija, po uzoru na Milorada Dodika, napao reisul-ulemu Husein ef. Kavazovića

Hajka koja je u RS-u pokrenuta na prijedorskog imama Amira ef. Mahića je do sada nezabilježena.

FOTO:DEJAN BOŽIĆ/RINGIER
FOTO:DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Posljednja u nizu je osuda njegovih izjava koja je usvojena u Gradskoj skupštini Prijedora.

Osim na imama Mahića, hajka je pokrenuta i protiv svih onih koji su mu na bilo koji način dali podršku, a prvi na udaru političara iz RS-a bio je, kako i “doliči” predsjednik tog entiteta Milorad Dodik.

Pročitajte još

Njegova reakcija bila je signal i svim njegovim istomišljenicima, koji su krenuli u napade na prvog čovjeka IZ u BiH.

“Reis Kavazović još od izjave “Da ne zavlada Vlah Srebrenicom” iskazuje se kao radikalni reis. Islamske teme su mu rijetkost u javnosti, te baveći se skoro pa isključivo političkim, a ne vjerskim temama direktno potiče tenzije, podržavajući direktno mladomuslimansku SDA političku matricu”, objavio je Milan Tegeltija, savjetnik Dodika.

Reis je ocijenio sramotnom odluku Skupštine Grada Prijedora koja je okarakterizirala zjave imama Mahića “uvredljivima” tvrdeći da one “predstavljaju govor mržnje prema srpskom narodu”.

“Sramotno je to. Općina u kojoj je počinjen zločin s elementima genocida, ubijani i držani u logoru imami, porušene sve džamije, ubijana djeca. Bošnjaci su evropski Palestinci, progone ih na pravdi Boga njihove komšije kojima su oni mnogo puta učinili dobro”, izjavio je reisul-ulema Kavazović.

Dodik je takve tvrdnje ocijenio neprihvatljivim i skandaloznim.

Prihvati notifikacije