BiH

Mijatović: Objavit ćemo javno podatke o platama i naknadama

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović (SDP) prokomentarisao da je Vlada FBiH današnjom odlukom pokazala da više ništa neće biti tajno i da neće biti enormnih primanja na račun građana Federacije BiH.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Obećali smo da ćemo mijenjati stanje, obećali smo da ćemo biti servis građana. Sebe možemo iznevjeriti, građane ne smijemo. Danas smo na 16. redovnoj sjednici Vlade donijeli zaključak kojim smo obavezali sve uprave javnih preduzeća, agencija, fondacija i institucija Federacije BiH da u roku od 3 dana dostave iznose plaća i naknada za uprave preduzeća, komisije, stručna tijela za period 2022. i 2023. godine.

Čim dobijemo sve podatke ide javna objava, jer građani Federacije BiH moraju znati kolika su primanja svih funkcionera i kako se troši novac poreskih obveznika. Nakon toga slijedi usklađivanje shodno primanjima ministara i državnih službenika. Jer smo svjesni da su primanja mnogih enomrno visoka u odnosu na ostale. Bit će puno razočaranih, ali ova Vlada polaže račune građanima i nikom drugom – naveo je Mijatović.

Prihvati notifikacije