Region

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, biće predstavljena i Bosna i Hercegovina

Četrdeset i četvrti Međunarodni sajam turizma otvoren je večerasu Beogradu. Na sajmu će se do 26. veljače predstaviti oko 350 izlagača iz 33 zemlje, a ovogodišnja zemlja partner Sajma je Kina.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Otvarajući sajam, koji se održava pod sloganom ”Kad je odmor nije teško” srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je kazao kako je Srbija posljednjih godina napravila veliki pomak jer je zarada od turizma 2,5 milijardi eura.

“Prije deset godina zarada od turizma je bila 720 milijuna eura, a sada je tri puta veća”, istaknuo je Vučić.

Naveo je kako je posebno zadovoljan što je na Sajam došlo 20 kineskih firmi i pozvao turiste iz Kine da dođu u Srbiju jer ”nigdje neće biti dočekani tako raširenih ruku kao u Srbiji”, prenose beogradski mediji.

Premijerno će se ove godine na Sajmu turizma predstaviti Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

I ove godine bit će predstavljene popularne Turska, Grčka, Crna Gora, Tunis, Bugarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Cipar, Sjeverna Makedonija, kao i prošlogodišnji sudionici Maldivi i Sao Tome i Principe.

Kao i do sada, paralelno sa Sajmom turizma na Beogradskom sajmu je usporedo i Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme ”HORECA-OPREMA”, koji će po 18. put prikazati najsuvremeniju opremu za hotelske i ugostiteljske objekte.