BiH

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Izdvajaju šire područje Foče, Prozora, Jablanice, Tuzle, Trebinja, Sarajeva, Gradačca, Odžaka i Travnika.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a na moguću poledicu upozoravaju u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Pažnju skreću i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju na puteve: Bihać – Srbljani – Bosanska Krupa, Velika Kladuša – Bužim – Bosanska Otoka, Simin Han – Banj Brdo, Srebrenik – Živinice – Kladanj – Olovo, Crna Rijeka – Jajce – Donji Vakuf, Turbe – Karanovac, Novi Travnik – Nević Polje, Bugojno – Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo – Foča.

Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 1. aprila.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica – Mostar (kod restorana “Zdrava voda”), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Prihvati notifikacije